۱۱ شهر جهان که در شُرف غرق شدناند و تا ۲۱۰۰ ناپدید میشوند
گرمایش جهانی و خطر غرق شدن شهرها

کدام شهرها قرار است زیر آب بروند؟ و دولتها چه برنامهای برای جلوگیری از این اتفاق دارند؟
امروزه بیش از هر زمان دیگری موضوع گرمایش جهانی و بالا آمدن سطح آب دریاها، ما و شهرهایمان را تهدید میکند. شهرهای ساحلی یا جلگهای و آن دسته از شهرهایی که نسبت به دریا در ارتفاع کمی قرار دارند، بیش از دیگر نمونهها، خطر غرق شدنِشان قریبالوقوع است.
هرساله در شهرهای پَست و ساحلی، شاهد سیلهای ویرانگری هستیم که ربط چندانی هم به میزان بارندگیشان پیدا نمیکند. از بین رفتن پوشش گیاهی، سست شدن خاک و پمپاژ بیش از حد آبهای زیرزمینی از علتهای مهم بروز سیل و زیر آب رفتن شهرها در گذر زمان میشوند. در ادامه، فهرست شهرهای در شُرف غرق شدن را آوردهایم که اگر تا سال ۲۱۰۰ برای نجات آنها اقدام جدی صورت نگیرد بهزودی کاملاً ناپدید شوند.
۱۱. میامی، فلوریدا، ایالات متحده آمریکا
جف گودل، نویسنده محیطزیستی، در مصاحبهای گفت، عملاً هیچ سناریویی وجود ندارد که بتوانید میامی را در پایان قرن تصوّر کنید. سطح دریاهای میامی با سرعت بیشتری، نسبت به سایر مناطق جهان، افزایش مییابد که تبعاً منجر به سیل، آب آشامیدنی آلوده و آسیبهای عمده به خانهها و جادهها خواهد شد. به ناچار، این شهر، به زودی مجبور میشود که سازههای خود را بالاتر ببرد تا دستکم بتواند بالای سطح آب بماند.
۱۰. اسکندریه، مصر
همین الان هم با بالا آمدن سطح آب دریای مدیترانه، بخشهایی از سواحل شهر اسکندریه نیز به زیر آب رفته است. اسکندریهای که دومین شهر پرجمعیت مصر است و اگر اقدامی جدی برای نجات شهر صورت نگیرد زندگی ۵/۵ میلیون نفر به خطر میافتد.
۹. روتردام، هلند
روتردام بزرگترین بندر اروپا، و دومین شهر پرجمعیّت هلند است که براساس گزارش نیویورک تایمز، ارتفاع بیش از ۹۰٪ آن، کمتر از سطح دریاست. از همینرو، با افزایش سطح آب دریاها، خطر وقوع سیل و غرق شدن این شهر تهدیدی جدیست.
۸. نیواورلئان، لوئیزیانا، ایالات متحده آمریکا
حوالیِ سال ۲۰۱۶ بود که بر اساس مطالعهیِ ناسا، دریافتیم که بخشهایی از نیواورلئان با سرعت ۲ اینچ در سال، دارد غرق میشود و احتمالاً تا سال ۲۱۰۰ کاملاً زیر آب فرو رود. همچنین هماکنون برخی از بخشهای نیواورلئان ۱۵ فوت زیر سطح دریا هستند و موقعیت این شهر، بهروی دلتای رودخانه، آن را بیشتر در معرض سیل قرار میدهد.
۷. بانکوک، تایلند
به گزارش گاردین، هماکنون بانکوک با سرعتی بیش از ۱ سانتیمتر در سال غرق میشود و احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به زیر سطح دریا فرو رود. برای کمک به جلوگیری از سیل، بهویژه، در فصل بارانی تایلند، یک شرکت معماری پارکی به مساحت ۱۱ جریب ساخت که می تواند تا ۱ میلیون گالن آب باران را در خود جای دهد.
۶. ساحل ویرجینیا، ویرجینیا، ایالات متحده آمریکا
ساحل ویرجینیا یکی از سریعترین نرخهای افزایش سطح آب دریاها در قسمت شرقی ایالات متحده را دارد. ادارهیِ ملّی اقیانوسی و جوّی ایالاتمتحده تخمین میزند که ویرجینیا بیچ احتمالاً تا سال ۲۱۰۰ تا ۱۲ فوت افزایش سطح دریا را تجربه کند.
۵. ونیز، ایتالیا
هر سال ونیز با سرعت ۰.۰۸ اینچ، به سمت غرق شدن پیش میرود. چنانکه ایتالیا در سال ۲۰۰۳ سیلبندی متشکل از ۷۸ دروازه در سراسر سه ورودی خود ساخت که به نام مُز (Mose) معروف است. این سیلبند قرار بود در سال ۲۰۱۱ تکمیل شود.
۴. داکا، بنگلادش
به گزارش نیویورک تایمز، بنگلادش ۰.۳ درصد از گازهای گلخانهای را تولید میکند که منجر به تغییرات آب و هوایی میشوند. امروز این کشور، با برخی از بزرگترین پیامدهای افزایش سطح آب دریاها مواجه است. وضعیتی که در آن، اقیانوسها میتوانند طغیان کنند و به ۱۷ درصد از خاک بنگلادش آسیب بزنند و در آخر، حدود ۱۸ میلیون نفر از شهروندان آن را تا سال ۲۰۵۰ آواره کنند.
۳. هیوستون، تگزاس، ایالات متحده آمریکا
بخشهایی از هیوستون، به دلیل پمپاژ و استفادهی بیش از حد آبهای زیرزمینی با سرعت ۲ اینچ در سال بیشتر و بیشتر زیر آب میرود. هر چه هیوستون بیشتر در آب فرو رود، در برابر فجایعِ فزایندهای مانند طوفانها نیز آسیب پذیرتر میشود، چنانکه همین حالا، به حدود ۱۳۵ هزار خانه آسیب رسانده و حدود سیهزار نفر را آواره کرده است.
۲. لاگوس، نیجریه
خطِ ساحلیِ کم ارتفاع لاگوسْ همچنان فرسوده میشود، و افزایش آب دریاها که برآمده از گرمایش جهانیست، بزرگترین شهر آفریقا را نیز در برابر سیل بیدفاعتر میسازد. در سال ۲۰۱۲، مطالعهای در دانشگاه پلیموث نشان داد که افزایش سطح دریا از سه تا نه فوت «تأثیر فاجعه باری بر فعالیتهای انسانی در این مناطق» خواهد گذاشت. چنانکه پیشبینی میشود که سطح آبهای جهانی تا پایان قرن حاضر، به حدود ۶/۶ فوت افزایش یابد.
۱. جاکارتا، اندونزی
جاکارتا به دلیل پمپاژ بیش از حد آب زیرزمینی که باعث غرق شدن زمین میشود تا ۶/۷ اینچ در سال غرق میشود. ممکن است تا سال ۲۰۵۰ بیشتر شهر زیر آب باشد. دولت اندونزی طرحی را تصویب کرده که پایتخت را ۱۰۰ مایل از مکان فعلی خود در جزیره جاوه دور کند تا از 10 میلیون ساکن آن در برابر سیل محافظت کند. این انتقال حدود ۱۰ سال طول می کشد و ۳۳ میلیارد دلار هزینه دارد.