اخبار ایران و جهانپزشکی و سلامت

مینو محرز: با تغییرات اقلیمی همیشه باید نگران ویروس‌ها و بیماری‌های نوظهور بود.

نکاتی درباره‌یِ آبله میمونی

گفت و گویی با دکتر مینو محرز درباره بیماری‌های ویروسی، و نگرانی‌های مردم برای شیوع یک همه‌گیری ویروسی دیگر

به گزارش خبرآنلاین، سازمان جهانی بهداشت در هفته گذشته درباره شیوع آبله میمونی هشدار داده است. مستوره نصیری در همین زمینه گفت: «دنیا تغییرات زیادی کرده است و این تغییرات بیماری‌ها و مشکلات جدیدی را به همراه آورده‌اند. نمونه بارز آن ویروس کروناست که تقریباً دو سال جهان را فلج کرد و هرچند به کمک واکسن‌ها کنترل شد، اما همچنان از بین نرفته است. حالا نام بیماری‌های دیگری مانند آبله میمونی، تب دنگی و زیکا به گوش می‌رسد.»
   هانس کلوگه، مدیر اروپایی سازمان بهداشت جهانیی اعلام کرده که با وجود نیاز به تحقیقات بیشتر درباره نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر این ویروس با نام «clade 1b»، می‌توان از شیوع آن جلوگیری کرد. این ویروس با ویروس کرونا قابل مقایسه نیست و نمی‌توان آن را به عنوان یک همه‌گیری جدید مشابه کرونا تلقی کرد.

گفت و گو با مینو محرز
دکتر مینو محرز

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی، در این‌باره گفت:

 «آبله میمونی با کووید قابل مقایسه نیست. کووید یک تجربه بی‌نظیر و وحشتناک بود که با جهش‌های مکرر زندگی جهانیان را تحت تأثیر قرار داد. اما آبله میمونی این‌گونه نیست، هر چند سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است.» او اضافه کرد که نوع جدید این ویروس که حدود یک سال و نیم پیش شیوع پیدا کرد، به سرعت کنترل شد، اما ویروس فعلی قدرت و سرعت انتشار بیشتری دارد.

این متخصص همچنین با اشاره به تغییرات اقلیمی و افزایش سفرهای بین‌المللی، اظهار کرد که باید همیشه نگران ویروس‌های جدید و بیماری‌های نوظهور بود. او تأکید کرد که ویروس آبله میمونی از راه تماس نزدیک با بثورات پوستی یا تماس جنسی منتقل می‌شود و نه مانند کرونا از طریق هوا.
   در ادامه، او به تجربه خود از درمان یک بیمار مبتلا به آبله میمونی در گذشته اشاره کرد و گفت که این بیمار از اروپا به ایران آمده بود و در یک تجمع آلوده شده بود، اما به سرعت درمان شد.
   در همین راستا، حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نسبت به شیوع تب دنگی در عراق و بازگشت زائران اربعین به ایران ابراز نگرانی کرده است. او تأکید کرد که نیاز به کیت‌های تشخیص سریع داریم و باید اقدامات لازم برای هدایت زائران در مرزهای عراق انجام شود تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
  محرز نیز درباره نگرانی از شیوع بیماری‌ها در زمان راهپیمایی اربعین گفت که حضور زائران پاکستانی که آبله میمونی، تب دنگی و زیکا در کشورشان شیوع دارد، می‌تواند خطرناک باشد و باید در مرزها کنترل دقیقی انجام شود.
او همچنین درباره سرخک هشدار داد و گفت:
 «هرچند ایرانی‌ها واکسن‌های سه‌گانه سرخک، سرخجه و اوریون را دریافت کرده‌اند، اما اثر واکسن با گذشت زمان کاهش می‌یابد و در بزرگسالی نیاز به تکرار دارد، به‌ویژه برای کسانی که در معرض مبتلایان قرار می‌گیرند.» 

این متخصص در پایان به اهمیت شستن دست‌ها، زدن ماسک و رعایت ایمنی در تماس جنسی به‌عنوان توصیه‌های مهم در برابر آبله میمونی اشاره کرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا