ایران در صدر هفدهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک
پنج مدال طلا و رتبه نخست جهانی

دانشآموزان ایرانی در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک برندهیِ ۵ مدال طلا در ریو دو ژانیرویِ برزیل شدند.
المپیاد بینالمللی نجوم و اخترفیزیک (IOAA) یکی از دوازده المپیاد علمی بینالمللی است. این رقابت توسط پنج کشور (تایلند، اندونزی، ایران، چین و لهستان) تأسیس شده و اولین دوره آن در سال ۲۰۰۷ در تایلند برگزار شد. هدف این مسابقات، تشویق جوانان از کشورهای شرکتکننده به علاقهمندی به نجوم و اخترفیزیک، تقویت روابط بین ملتهای گوناگون و ترویج تبادل دانش و تجربیات علمی و فرهنگی است. امسال، ۲۵۰ دانشآموز از ۵۷ کشور در این رقابتها شرکت خواهند کرد. این دومین باری است که این مسابقات در برزیل برگزار میشود. اولین دوره در ۱۲ سال پیش نیز در شهر واسوراس برگزار شده بود.
به گزارش خبر فوری، در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک که در شهر واسوراس، برزیل برگزار شد، ایران با درخششی خیرهکننده موفق به کسب پنج مدال طلا و دستیابی به مقام نخست جهان شد. اعضای گروه که شامل آریا کرداری، آروین رسولزاده، حنانه خرمدشتی، محمدمهدی کشاورزی و علی نادری لردجانی بودند، تحت سرپرستی حسین حقی، آرمان وثیقزاده و امیرحسین موسوی، به این موفقیت بزرگ دست یافتند.
این مسابقات که با حضور ۲۵۰ دانشآموز از ۵۳ کشور جهان برگزار شد، شاهد رقابت تنگاتنگی بود. پس از ایران، کشورهای آمریکا، رومانی، کانادا، سنگاپور، انگلستان، آلمان، مجارستان، هند و تایلند به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
در دوره قبلی این مسابقات که در سال ۲۰۲۳ و به میزبانی لهستان برگزار شد، تیم ایران با کسب سه مدال طلا و دو مدال نقره در جایگاه سوم قرار گرفته بود. اما امسال، ایران با عملکردی بینظیر توانست جایگاه خود را به عنوان برترین تیم جهان تثبیت کند.